Om oss


Välkommen in till oss!

Utterdahl_detalj_130830

Vi är den personliga och fristående optikern som både i ord och handling sätter kunden i centrum! Vårt mål är att du som kund ska vara nöjd med vår höga kompetens och servicegrad, våra låga priser och snabba leverans!

Bengt var med och startade en optisk butik i lokalen här i Mölndal centrum redan 1994. Efter några olika ägare har han nu tagit över och driver Utterdahl Optik i egen regi.

Vi är ett fullserviceföretag. Genom att ha glaslager och egen inslipningsverkstad kan vi erbjuda leverans på standardstyrkor samt omslipning till ny båge medan du väntar. Extra uppskattat när olyckan är framme och behovet av nya glasögon är akut!

Det finns många olika glasögonbågar att välja mellan, ca 1 000 bågar är exponerade i butiken och fler finns på vårt lager.

Om du hamnar i en akutsituation när det gäller dina ögon,glasögon eller linser är du välkommen att ringa till vår Jourtelefon 070-432 89 10. Om vi har möjlighet så hjälper vi dig gärna!

Kontakta oss gärna om du har några frågor kring dina ögon. Vi har sammanställt några informationsblad kring de frågor vi oftast får, dessa hittar du under sidan Information om… Du hittar även mer info under vår sida Frågor & Svar.

Gott bemötande, bra service och professionalitet är genomgående feedback vi får från våra kunder! Det är vi mycket glada för!

Välkommen in du också! Vi lovar att göra vårt allra bästa för att även du ska bli nöjd!

Om Bengt Utterdahl

Bengt har arbetat inom optikbranschen sedan 1975 då han började som springpojke på Bausch & Lomb, ett av de större företagen i branschen. Mest kända är de kanske för sina solglasögon Ray Ban.IMG_9924-2

Som ung grabb tänkte Bengt sig ett liv som fiskare. Hans släkt kommer från Öckerö och Hälsö och har på olika sätt haft havet som yrke. Pappa och farfar var fiskare och gammelmorfar uppfann en ny propeller och hade ett ångbåtsvarv. Men – livet på ett stormande Nordsjöhav blev för häftigt och Bengt gick i land. Dock har havet alltid lockat och många somrar har tillbringats på västkustshavet där väder och vågor är lite snällare…..

Tillbaks till optiken… Bengt gjorde sin entré i branschen som springpojke. Det dröjde inte länge förrän han fick jobb i sliperiet där glasen slipades till olika styrkor. Efter några år blev han chef för hela sliperiet. Genom sitt företag fick Bengt chansen att utbildas till Lab Manager i Frankrike. Efter många år i sliperiet kan Bengt det mesta som är värt att veta om glas!

19532591_10154830489070914_687996518_o

Bausch & Lomb sålde verksamheten till BL Optiska, vilka i sin tur så småningom sålde verksamheten till Essilor, en av världens största leverantörer av glas. Efter några år omorganiserade Essilor och centraliserade all sliperiverksamhet till Stockholm. I samband med detta bestämde Bengt sig för att utbilda sig till optiker och började på optikerutbildningen på Stefansskolan i Borensberg. Därefter har Bengt fortsatt att utbilda sig inom optik på Karolinska Institutet och på Linnéuniversitetet. Han är numera bl a utbildad Synergonom.

Bengt har bl a arbetat på Hendéns och Glasögonspecialisten. 1994 öppnades Plusoptik, den första glasögonbutiken på Tempelgatan, med Bengt som ansvarig optiker. 2001 övertog Aktuell Optik verksamheten. Under en period övergav Bengt Mölndalsbutiken och arbetade i Sisjön och på Herkulesgatan, men kom sedan tillbaks till Mölndal. I samband med Aktuell Optiks konkurs fick Bengt chansen att överta butiken i Mölndal och driver den nu i egen regi som Utterdahl Optik. Bengts honnörsord är service, kvalitet och professionalism – och en gnutta humor!

Bengt är gift med Monica sedan 40 år. Henne träffar ni också i butiken! Båda döttrarna har provat på optikbranschen. Evelina arbetar på Utterdahl Optik som optikerassistent, medan äldsta dottern Amanda har valt att utbilda sig vidare till lärare. Sin fritid tillbringar Bengt gärna i sommarstugan och ute i naturen. Både att vandra och paddla är favoritsysselsättningar. Att läsa, äta god mat, resa, vara med barn och barnbarn och leka med dvärgpudeln Nova är andra uppskattade fritidsaktiviteter. Och att driva Utterdahl Optik så klart! En dröm om en egen optikbutik har blivit verklighet! Och självklart är butiken inredd maritimt!

Bengt Utterdahl
Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet
031-87 86 10
bengt@utterdahloptik.se
Facebook: Utterdahl Optik

*

Om Monica Utterdahl 

Monica är värmländskan som vid knappt 18 års ålder lämnade småstaden för att flytta till storstaden Göteborg! Redan efter ett par veckor träffade hon en snygg och trevlig kille på ett diskotek…och på den vägen är det! 1981 gifte sig Monica och Bengt och några år senare kom döttrarna Amanda och Evelina.

monicaMonica har hela tiden funnits i bakgrunden på Utterdahl Optik, men det är först de senaste åren hon börjat arbeta i butiken. Monica stortrivs med det varierade arbetet och mötet med kunderna. Hon uppskattar också att arbeta tillsammans med maken!

Parallellt med arbetet i butiken har Monica drivit sitt egna företag Utterdahl Management där vanliga uppdrag är chefs- och ledarutbildning, grupp- och ledningsgruppsutveckling, konflikthantering samt coaching. Ett favorituppdrag är ledarskapskursen UGL, Utveckling av Grupp och Ledare. De flesta uppdrag innebär resor och efter drygt 25 år på resande fot har Monica valt att vara mer på hemmaplan och väljer sina uppdrag med stor omsorg. Det gör att hon numera kan lägga mer tid i butiken.

Tidigare har Monica bl a arbetat på Consafte, Safe Offshore, Skanska, Selcom och Capio i roller som bl a personalchef, marknadschef och ledarutvecklare.

Monicas intressen är bl a musik, historia och litteratur och hon är en flitig besökare på Göteborgsoperan och Konserthuset. Historiska romaner och biografier är hennes favoritläsning. Monica reser gärna tillsammans med Bengt, helst till solen eller någon storstad. På ledig tid är hon gärna i sommarstugan och ute i naturen! Monica är aktiv inom Rotarys Mölndalsklubb och har nyligen lämnat över ordförandeskapet för Kulturfonden till en ny styrelsemedlem. Kulturfonden delar årligen ut ett stipendium till någon med Mölndalsanknytning.

Även Bengts och Monicas döttrar har provat på optikerbranschen. Amanda bytte dock bana och utbildade sig till lärare. Evelina har varvat arbetet på Utterdahl Optik och  arbetet som skribent och bloggare – främst inom rese- och klimatfrågor. Hösten -22 börjar hon att studera på universitetet.

I början på 2021 skedde stora förändringar i familjen! Evelina och Markus fick sonen Dylan och han fick äran att vara med på föräldrarnas bröllop! Bara några veckor senare kom nästa barnbarn och lyckan är fullständig! Amandas och Tims son heter Kaj och även han fick äran att följa med på sina föräldrars bröllop. Tim har varvat studier med arbete hos oss så även honom träffar du på i butiken emellanåt! Så nu är vi mormor och morfar – helt ljuvligt! Den lilla pudeln Nova är alltid med i butiken – och om du vill så kommer hon gärna ner och hälsar!

Monica Utterdahl
031-87 86 10
monica@utterdahloptik.se
Facebook: Utterdahl Optik