Bengt


Om Bengt Utterdahl

 

Bengt har arbetat inom optikbranschen sedan 1975 då han började som springpojke på Bausch & Lomb, ett av de större företagen i branschen. Mest kända är de kanske för sina solglasögon Ray Ban.IMG_9924-2

 

Som ung grabb tänkte Bengt sig ett liv som fiskare. Hans släkt kommer från Öckerö och Hälsö och har på olika sätt haft havet som yrke. Pappa och farfar var fiskare och gammelmorfar uppfann en ny propeller och hade ett ångbåtsvarv. Men – livet på ett stormande Nordsjöhav blev för häftigt och Bengt gick i land. Dock har havet alltid lockat och många somrar har tillbringats på västkustshavet där väder och vågor är lite snällare…..

 

Tillbaks till optiken… Bengt gjorde sin entré i branschen som springpojke. Det dröjde inte länge förrän han fick jobb i sliperiet där glasen slipades till olika styrkor. Efter några år blev han chef för hela sliperiet. Genom sitt företag fick Bengt chansen att utbildas till Lab Manager i Frankrike. Efter många år i sliperiet kan Bengt det mesta som är värt att veta om glas!

 

19532591_10154830489070914_687996518_o

Bausch & Lomb sålde verksamheten till BL Optiska, vilka i sin tur så småningom sålde verksamheten till Essilor, en av världens största leverantörer av glas. Efter några år omorganiserade Essilor och centraliserade all sliperiverksamhet till Stockholm. I samband med detta bestämde Bengt sig för att utbilda sig till optiker och började på optikerutbildningen på Stefansskolan i Borensberg. Därefter har Bengt fortsatt att utbilda sig inom optik på Karolinska Institutet och på Linnéuniversitetet. Han är numera bl a utbildad Synergonom.

 

Bengt har bl a arbetat på Hendéns och Glasögonspecialisten. 1994 öppnades Plusoptik, den första glasögonbutiken på Tempelgatan, med Bengt som ansvarig optiker. 2001 övertog Aktuell Optik verksamheten. Under en period övergav Bengt Mölndalsbutiken och arbetade i Sisjön och på Herkulesgatan, men kom sedan tillbaks till Mölndal. I samband med Aktuell Optiks konkurs fick Bengt chansen att överta butiken i Mölndal och driver den nu i egen regi som Utterdahl Optik. Bengts honnörsord är service, kvalitet och professionalism – och en gnutta humor!

 

Bengt är gift med Monica sedan över 30 år. Det kan hända att ni träffar henne i butiken ibland. Båda döttrarna har provat på optikbranschen. Evelina arbetar på Utterdahl Optik som optiker-assistent , medan äldsta dottern Amanda har valt att utbilda sig vidare till lärare. På sin fritid är Bengt gärna ute i naturen, att vandra i skogen och paddla i havet är två favoritsysselsättningar. Att läsa, äta god mat, gå på teater, spela squash, leka med dvärgpudeln Nova och resa är andra uppskattade fritidsaktiviteter. Och att driva Utterdahl Optik så klart! En dröm om en egen optik-butik har blivit verklighet! Och självklart är butiken inredd maritimt!

 

 

 

Bengt Utterdahl, Leg. optiker med kontaktlinsbehörighet

Utterdahl Optik AB, Tempelgatan 1A, 431 30 Mölndal

031-87 86 10, 070-432 89 10, bengt@utterdahloptik.se, www.utterdahloptik.se, Facebook: Utterdahl Optik